Volledig scherm
© Thinkstock

Bossche en Tilburgse meldkamers ambulancezorg Den kunnen locatie bepalen via app

TILBURG/DEN BOSCH – De meldkamers ambulancezorg in Tilburg en Den Bosch kunnen vanaf nu de locatie bepalen van bellers naar 112 die dringend medische hulp nodig hebben, maar niet precies kunnen aangeven op welke locatie zij zich bevinden.

Voor de nieuwe ontwikkeling gebruiken centralisten op de meldkamer een applicatie die een sms stuurt naar de beller. In dit bericht staat een link, die geactiveerd moet worden door de beller. Gebeurt dat, dan geeft hij daarmee toestemming om de locatiegegevens door te geven aan de meldkamer. Vervolgens kan de beller de locatie verder verduidelijken (door bijvoorbeeld te zeggen: “ik sta aan de overkant van het kanaal”). Behalve de centralist, werken ook de politie en brandweer werken met de applicatie.

De app met sms werkt wel alleen als een telefoon goed is ingesteld. Zo moet de locatievoorziening op de telefoon ‘aan’ staan, moet er verbinding zijn met het datanetwerk en moet het mogelijk zijn om data te verzenden en ontvangen via de databundel van de provider.