Volledig scherm
© Menno Boon

Bossche fietsendief biedt eigenaresse vergoeding aan

DEN BOSCH - Zijn fiets was gestolen. Daarom pikte hij er vorige maand in Den Bosch ook maar eentje.''Hij stond niet op slot”, zei de 36-jarige Bosschenaar man woensdagmiddag tijdens een zitting bij politierechter Boer.

Op camerabeelden was te zien hoe de fiets vorige maand werd gestolen nadat een vrouw hem had gestald bij een Albert Heijn-filiaal.

De verdachte werd al snel herkend en een dag opgesloten in een politiecel. Tijdens de zitting werd duidelijk welke gevolgen de diefstal de diefstal van de elektrische fiets heeft voor de 79-jarige eigenares. De echtgenote van de vrouw vertelde vanaf de publieke tribune dat zijn vrouw de fiets ‘hard nodig heeft’.

Betalen
,,Mijn vrouw was zeer afhankelijk van deze fiets. Zij kan nu vanwege hartproblemen geen kant op”, zei de man. De eigenares wil dat de man haar ruim 800 euro betaalt. ,,Dat ga ik betalen”, zei de man waarna advocaat Kurvers zich haastte om te zeggen dat het gevraagde bedrag wat lager zou moeten uitvallen. De officier van justitie eiste 40 uur taakstraf en een celstraf van 15 dagen waarvan 14 dagen voorwaardelijk met aftrek van voorarrest. Ook zei hij dat de Bosschenaar de gevraagde schadevergoeding moet betalen. De rechter vonniste zoals geëist. Maar hij halveerde de geëiste taakstraf.