Volledig scherm
Natuurgebied de Bossche Broek in Den Bosch.

Bossche Groenen wil verbod op lichtshow in Bossche Broek

DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil niet dat de gemeente Den Bosch een vergunning afgeeft voor publieksevenement Waterlicht in het Bossche Broek. Volgens de raadsfractie willen Rijkswaterstaat, waterschappen en provincie deze show van studio Roosegaarde laten opvoeren als afsluiting van het project ter bescherming van de stad tegen hoog water, Howabo.

Waterlicht bestaat uit een lichtshow met led-lampen waarmee een blauwe deken van licht wordt gecreëerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van rookmachines. Bezoekers kunnen onder het licht doorlopen en moeten zo kunnen ervaren hoe hoog het water komt bij een dijkdoorbraak.

Natura 2000-gebied
Raadslid Judith Hendrickx wil niet dat deze wordt opgevoerd in een zo kwetsbaar natuurgebied dat onderdeel is van een Natura 2000-gebied. Bovendien, zo stelt ze in vragen aan B en W, heeft het college al in 2008 besloten dat geen evenementen worden toegelaten in het Bossche Broek. „Waterlicht kan net zo goed worden opgevoerd in Zuiderpark of bij de Zuiderplas”, aldus Hendrickx.