Volledig scherm
Bossche (H)eerlijkheid wordt een vestiging van Kuyichi & Friends © Bart Gotink/BD

Bossche (H)eerlijkheid vertrekt, Floortje Dessing komt

Do 6 okt. Floortje Dessing opent begin december een winkel met duurzame kleding in de Kolperstraat in Den Bosch. De winkel draagt de naam Kuyichi & Friends, naar het jeansmerk dat de bekende reispresentatrice eerder dit jaar overnam.

Door Bart Gotink

De jaloersmakend vaak op reis zijnde Dessing runt al samen met Peter Schuitema en Guido Keff de duurzame kledingboetiek Nukuhiva in Amsterdam en Utrecht. Met zijn drieën beginnen ze ook de winkel in de Bossche Kolperstraat, die dus een andere naam draagt. Naast Kuyichi worden er ook andere merken kleding verkocht, die allen duurzaam zijn. 

Terras
De winkel komt in het pand waar nu nog de delicatessen- en lunchzaak Bossche (H)eerlijkheid is gevestigd. De twee eigenaren sluiten die winkel volgende week zondag, naar eigen zeggen vanwege onmin met de gemeente. Zo mogen de twee geen terras opbouwen voor de winkel en hebben ze een conflict met de gemeente over het schenken van alcohol. Ze starten een nieuwe zaak in Eindhoven.

3 op Reis
Het Nederlandse merk Kuyichi was meer dan vijftien jaar geleden de eerste die jeans duurzaam ging produceren. Volgens de modeketen hebben ze ‘als pionier laten zien dat mode en duurzaamheid heel goed samen gaat’. Er wordt nog personeel gezocht. Dessing is vooral bekend door programma’s als 3 op Reis en Floortje naar het einde van de wereld.

Volledig scherm
© ANP