Volledig scherm
Ook bij Das Omen kan het behoorlijk spoken. © Chris Korsten

Bossche kermis komt aarzelend op gang

DEN BOSCH - De Bossche kermis heeft een relatief rustige start beleefd. Het eerste weekeinde had qua publieke belangstelling beslist beter gekund. Echter van paniek is onder de exploitanten nog geen sprake.

,,Om nu al conclusies te trekken, daar is het nog veel te vroeg voor, vindt Bo Charai, bedrijfsvoerder van de bloedstollende attractie Air Race Bungee, die op de Parade is neergezet. ,,Kom over een dag of drie maar eens terug, dan weten we meer."

Duur grapje
Zo nu en dan kruipen 'adrenalinejunks' in de capsule die in een handomdraai naar een duizelingwekkende hoogte van 65 meter wordt getild. Ditmaal is het de beurt aan Kai van Tilburg en Mitch van der Hoorn, twee Bossche jongeren van veertien en vijftien jaar oud. Na de eerste val, die zich in alle hevigheid voltrekt, volgen er nog een stuk of tien. Naarmate de tijd verstrijkt, neemt de kracht zienderogen af. ,,Ik vond het absoluut niet eng. Ik wil nog wel een keer, alleen het geld ontbreekt. Dit een behoorlijk duur grapje, weet je. Heb jij toevallig 8 euro voor mij?", reageert Van der Hoorn.

,,Deze attractie is inderdaad niet goedkoop", erkent Charai. ,,Bedenk wel dat iedere keer slechts twee personen tegelijk kunnen bungeejumpen. Daar komt bij dat de elastieken wegens slijtage om de twee of drie dagen vervangen dienen te worden. Want bij ons is het motto: safety first."

Op een waarschuwingsbord staat overigens te lezen dat individuen met hartproblemen of een hoge bloeddruk, personen met andere lichamelijke klachten én zwangere vrouwen zich maar beter niet over kunnen geven aan de krachten die schuil gaan achter de Air Race Bungee. ,,Over overgeven gesproken: dat valt bij ons reuze mee. Heeft te maken met het feit dat de druk op de maag over het algemeen vrij stabiel blijft", aldus Charai.

Volledig scherm
Een enorme trol van circa 4 meter hoog houdt voortdurend de wacht bij spookhuis Geister Villa dat zich op de Parade bevindt. © Chris Korsten
Volledig scherm
Heroes City is samen met The Tower een nieuwkomer op de Bossche kermis. © Chris Korsten
Volledig scherm
In totaal herbergt deze editie van de Bossche kermis 61 attracties. © Chris Korsten
Volledig scherm
Kai van Tilburg en Mitch van der Hoorn wagen het erop in de Air Race Bungee. © Chris Korsten