Volledig scherm
Het blijspel Veerle & Dreeke van de Bossche Komeedie. © Henk Langenhuijsen

Bossche Komeedie serveert vermakelijke jubileumvoorstelling

DEN BOSCH - In Bossche families kan het aangenaam knetteren, zeker als alledaagse zekerheden geen houvast meer bieden. Bij Veerle & Dreeke, een voorstelling van de Bossche Komeedie, is het niet anders als na het faillissement van de V&D het echtpaar werkloos thuis komt te zitten.

Zij ontpopt zich als een Mina Bakgraag, maar hij ergert zich aan haar misbaksels en loopt met zijn ziel onder de arm. Dat levert vermakelijke momenten op. Als hij vervolgens als Boschloog inhoud aan zijn leven geeft, lijkt de lucht even geklaard totdat hij als gids ogenschijnlijk de weg kwijt raakt. 

In zes bedrijven schildert blijspelschrijver en regisseur Ruud van de Laar een komische situatie met een aardige ontknoping, waarbij hij zich wederom een groot kenner van de Bossche taal toont. Hij hanteert woorden, uitdrukkingen en ook intonatie die kenmerkend zijn voor de geboren en getogen Bosschenaar. Dat maakt ook deze vijfde productie weer herkenbaar, vooral ook omdat het echtpaar wordt gespeeld door Nancy Gerrits en Bas van Noort die volkomen vanzelfsprekend in hun rol opgaan.

Lees zaterdag 1 oktober in het Brabants Dagblad een recensie van het blijspel ‘Veerle & Dreeke’ van de Bossche Komeedie.