Volledig scherm
Het Winterparadijs op de Parade afgelopen winter. © Marc Bolsius

Bossche politiek is huidige organisatie beu en wil een nieuw Winterparadijs in 2017

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch gaat zo snel mogelijk op zoek naar een commerciële partij die het Winterparadijs op de Parade in 2017 wil organiseren. „Morgen zeggen we: komt u maar en zeg hoe en zonder subsidie u het Winterparadijs wilt organiseren”, aldus burgemeester Ton Rombouts woensdagavond tijdens de gemeenteraad.

Een meerderheid van de raad is de opstelling van de huidige organisatie meer dan zat. Al jaren wordt bij de gemeente aangeklopt om geld met de mededeling dat het evenement anders niet door kan gaan. Vorige maand stelde de raad 56.000 euro beschikbaar met de afspraak de komende jaren af te bouwen. Daarna bleek de organisatie toch weer 19.000 euro extra nodig te hebben. Burgemeester Rombouts zegde het extra geld voor onder meer elektriciteit en beveiliging toe.

Chantage
De ergernis was groot woensdagavond. Nol Roos van de Bossche Volkspartij zwengelde de discussie aan: „Een mooi evenement, maar laten wij ons als raad blijven chanteren of zoeken wij een andere partij?” Ook Mike van der Geld (D66) nam de term chantage in de mond. En: „Wij hebben er de buik van vol. Balen er van dat de organisatie steeds ‘huilie huilie’ doet.”

Ufuk Kâhya van GroenLinks noemde het dossier Winterparadijs een ‘griezel uit een werk van Jeroen Bosch’. „Mike van der Geld is nog behoorlijk mild. Wij zijn jaren terug begonnen met een eenmalige subsidie. Daarna was het eenmalig bijlappen. Het is gewoon klaar.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement