Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Bossche taskforce woninginbraken stopt

DEN BOSCH - De zogenaamde taskforce woninginbraken waarmee de gemeente Den Bosch met de politie, het Openbaar Ministerie en woningcorporatie BrabantWonen inbraken aanpakte, is opgeheven. Deze aanpak is niet meer nodig omdat het aantal woninginbraken sinds de start van de gezamenlijke aanpak in 2010 van 1096 is gedaald naar 567 in 2015.

Vorig jaar is het aantal woninginbraken in heel Nederland met negen procent gedaald. Desondanks werd in één op de drie gemeenten vaker ingebroken dan het jaar ervoor. Lokale omstandigheden spelen een belangrijke rol.

Subsidie
Onderdeel van de aanpak in Den Bosch was een subsidieregeling om woningen beter te beveiligen tegen woninginbraken. Wie maatregelen nam die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen kon maximaal honderd euro subsidie krijgen. Via het project ‘Geef inbrekers geen kans’ kregen slachtoffers van een woninginbraak en hun buren kosteloos een preventieadvies.

De taskforce woninginbraken maakt plaats voor een nieuwe vorm van samenwerken tussen de gemeente, politie, Openbaar Ministerie en woningcorporaties.