Volledig scherm
Eric Vloeimans. © Prins Bernhard Cultuurfonds

Bossche trompettist Eric Vloeimans krijgt Brabantse muziekprijs 2016

DEN BOSCH - De in Den Bosch getogen trompettist Eric Vloeimans krijgt de Brabantse Muziekprijs 2016. De jury van het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Brabant roemt Vloeimans als ambassadeur van de muziek, die niet alleen een geheel eigen geluid ontwikkeld heeft maar ook grensverleggende samenwerkingen in de muziek tot stand brengt.

Verder prijst de jury de manier waarop de trompettist, componist en bandleider professionele muzikanten en amateurs bij elkaar weet te brengen. Zo bracht hij vorig jaar een muziekleerboek uit met de naam Horn of Plenty. Het plan voor een leerboek ontstond na een masterclass in Veghel.

De kunstprijs waaraan een bedrag van 10.000 euro is verbonden, wordt zondag 6 november uitgereikt rondom een speciaal concert van Vloeimans tijdens festival November Music in Den Bosch. De cultuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt steeds in een andere kunstdiscipline.

De Doelen, 5 juni 2014: Eric Vloeimans ontmoet het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Jules Buckley. Video-impressie van een magische concertavond met op het programma Painted Lady, Majesteit, Your Majesty, Song for Syria en Imagining (met een solo van Martin Fondse op vibrandoneon).