Volledig scherm
Jeroen Bosch College © Google Streetview

Bossche Vakschool op plaats Jeroen Bosch College

DEN BOSCH - Nieuwbouw voor de Bossche Vakschool op de locatie van het Jeroen Bosch College (JBC) aan de Rompertsebaan. En het Van Maerlant aan de Onderwijsboulevard laten zitten en versterken. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is met deze wensen in overleg met de gemeente Den Bosch.

De medewerkers van beide scholen zijn woensdagavond in allerijl op de hoogte gebracht nadat het Brabants Dagblad uit betrouwbare bronnen van het nieuws vernomen had.

Nieuwbouw
OMO en de gemeente hebben vergevorderde plannen om de locatie van het JBC te gebruiken voor nieuwbouw voor de Bossche Vakschool die nu aan de Hervensebaan staat. Dat is mogelijk omdat OMO voor JBC en Rodenborch-College twee nieuwe schoolgebouwen (lyceum en mavo) wil bouwen in de Groote Wielen in Rosmalen.

Verdeling
Volgens voorzitter Eugène Bernard van de raad van bestuur van OMO moeten de plannen met de vakschool en de nieuwbouw in Rosmalen als één gezien worden. „Vanuit een onderwijsvisie. We laten de doelstelling van de vakschool niet los, het gaat om de vormgeving. Met deze plannen is er een meer evenwichtige verdeling van het onderwijs over de gehele gemeente. We praten hier wel over een toekomst van veertig jaar.”