Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Bosschenaar bij rechter voor vernieling en rijden zonder rijbewijs

DEN BOSCH - Een 35-jarige Bosschenaar stond onlangs terecht bij de politierechter in Den Bosch voor vernieling van een auto en autorijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

 „U lijkt nogal hardleers”, zei de rechter tegen de man die herhaaldelijk werd betrapt bij het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Hij moest zijn rijbewijs enkele jaren geleden inleveren wegens narcolepsie (oncontroleerbare slaapaanvallen overdag) en vereiste medicatie. „Het was maar een klein stukje. Iets van honderd meter”, zei de man over het ritje. Hij voegde er aan toe dat hij achter het stuur ging zitten omdat zijn toenmalige vriendin dronken was.

Lijm
Een agent wist dat hij niet mocht rijden en hield hem aan. Dat gebeurde toen de Bosschenaar uitstapte bij haar appartement aan de Bossche Kooikersweg. Bij datzelfde gebouw was een paar maanden later een incident waarbij de man betrokken zou zijn. Een van de flatbewoners deed aangifte van vernieling van zijn BMW. De auto was besmeurd met lijm.

Een agent bekeek opnamen van bewakingscamera’s en constateerde dat de Bosschenaar de auto met lijm bewerkte. „Ik ken die andere man niet en ik heb helemaal niks vernield”, zei de verdachte.

Meer over deze rechtszaak donderdag 18 augustus in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch in de rubriek 'Voor de rechter'.