Volledig scherm
© GPD

Bosschenaar gaat vrijuit na koperdiefstal

DEN BOSCH - Een 58-jarige Bosschenaar die verdacht werd van het plegen van koperdiefstal is maandag vrijgesproken. 

Agenten zagen in oktober vorig jaar dat de Bosschenaar aan de Bossche Veemarktkade kabels van koper door een hek in zijn bakfiets laadde. Het Openbaar Ministerie ging ervan uit dat de man ook koper had gestolen bij een pand aan de nabij gelegen Tramkade. Het ging in totaal om zo'n dertig meter.

Onderzoek
Agenten zagen een flinke hoeveelheid koper op het werkterrein van de man en meenden dat dit door hem was gestolen. Ook werd in de bakfiets en op het terrein van de Tramkade een blikje bier aangetroffen van hetzelfde merk. Volgens advocaat Yannick Quint was door de politie onvoldoende onderzocht of de man inderdaad verantwoordelijk is voor de diefstallen bij de Tramkade. Hij vroeg om vrijspraak.

De officier van justitie eiste vier weken celstraf. Maar de man werd vrijgesproken. Volgens politierechter Weerkamp schoot de ten laste legging tekort. Wel werd de man veroordeeld tot een boete van 500 euro omdat hij een vals kenteken op zijn bromfiets had. De Bosschenaar zei dat hij het kenteken ergens had gevonden.