Volledig scherm
© Thinkstock

Bosschenaar geeft meineed toe voor de rechter

DEN BOSCH - Een 26-jarige Bosschenaar heeft deze week tijdens een rechtszitting toegegeven dat hij eerder dit jaar in de rechtbank heeft gelogen. 

Het is niet alleen ‘zeer ernstig’ maar ook ‘een ondermijning van de rechtsstaat’. Dat zei politierechter Heemskerk-Pleging opvallend vaak tegen de verdachte. 

Stomme streek
De Bosschenaar gaf al snel toe dat hij begin dit jaar toen hij moest getuigen bij de raadsheer-commissaris heeft gelogen. ,,Het was een stomme streek en had mij niet goed voorbereid”, zei hij. ,,Voorbereiden was niet nodig. U had gewoon de waarheid moeten vertellen”, benadrukte de officier.

De officier eiste een celstraf van 3 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Volgens de advocaat was deze eis 'te fors'. ,,Vooral als je weet dat degene voor wie hij meineed pleegde is veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur.”

Een uitgebreid artikel over de rechtszaak en het vonnis donderdag in de rubriek 'Voor de rechter' in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van donderdag 23 juni.