Volledig scherm
Jack Bertrums. © Sandra Peerenboom

Bosschenaar Jack Bertrums loopt 50 kilometer extra tijdens Nijmeegse Vierdaagse

DEN BOSCH - Jack Bertrums (52) uit Den Bosch behoort dit jaar tijdens de Vierdaagse in Nijmegen tot de 100 uitverkorenen die naast de reguliere dagelijkse 55 kilometer nog 50 kilometer extra lopen. Dat doen zij vanwege het 100-jarig bestaan van het wandelevenement.

De bonusafstand lopen de wandelaars in 4 groepen. De lopers van de groep waar Bertrums bij hoort, doen dat in de nacht van donderdag op vrijdag voorafgaand aan de laatste etappe.

De 100 uitverkoren wandelaars zullen op de slotdag van de Vierdaagse in een ereronde langs koning Willem Alexander lopen op de Via Gladiola in Nijmegen. ,,Om daaraan mee te mogen doen moest ik mijn cv inleveren , met daarin onder meer het aantal kilometers dat ik jaarlijks loop”, verklaart hij. ,,Ik ben er trots op en heel blij mee dat ik tot die groep van honderd behoor en langs de koning mag defileren.”

Vertrouwen
Bertrums heeft er als geoefend wandelaar, die jaarlijks ongeveer 4000 trainingskilometers aflegt, alle vertrouwen in dat hij de extra lange Vierdaagse ook daadwerkelijk uit zal lopen. ,,Dat moet kunnen lukken”, verzekert hij. ,,Maar ondanks mijn vele trainingskilometers zal ik het er ook dit keer niet zonder blaren afbrengen hoor.”

Volg het laatste nieuws over de Nijmeegse Vierdaagse via bd.nl/vierdaagse.