Volledig scherm
Pim Kromhout (24): 'Je handen laten wassen door een vreemde is best intiem. Je raakt elkaar aan. Ze stappen even uit hun comfortzone, maar zien het ook als een service.' © Emma Peters

Bosschenaar komt rond met andermans handen wassen (video)

DEN BOSCH - De Bossche Pim Kromhout (24) struint deze zomer festivals af als De Wasman. ,,Het is best intiem hoor, je handen laten wassen."

Hij staat op Oerol Festival, een Volvo-bedrijfsuitje of Lowlands. Wasman Pim Kromhout komt rond met handen wassen op feestjes en festivals. Kromhout: ,,In 2013 stonden we met een paar wasmannen op Paaspop, nu ben ik bijna de hele zomer volgeboekt. Het is geweldig om met zoiets leuks rond te kunnen komen." 

Comfortzone
Met een spoelbak, zeep en handcrème in de aanslag vraagt hij mensen vriendelijk: ‘zou ik uw handen mogen wassen?’ ,,Wanneer ik die vraag stel, reageren mensen verrast", vertelt Kromhout. ,,Je handen laten wassen door een vreemde is best intiem. Je raakt elkaar aan. Ze stappen even uit hun comfortzone, maar zien het ook als een service."   

Luxe
​Kromhout heeft nog 3 andere service-gerichte acts, zoals de rolstoelstaxi. Zo rijdt hij festivalgangers ingestopt met een dekentje en een koptelefoon met een rustgevende stem op het festivalterrein rond. Ook dekt hij tafels bij festivals en speelt hij de 'personal parasol', waarbij hij op festivals een parasol boven iemands hoofd houdt. ,,Ik vind het leuk om op een modderig, vies festival toch wat luxe te bieden."

Bekijk ook hoe Pim de handen wast van voorbijgangers in de Bossche binnenstad.

DEN BOSCH - De Bossche Pim Kromhout (24) struint deze zomer festivals af als De Wasman. ,,Het is best intiem hoor, je handen laten wassen.”