Volledig scherm
Met Strangée op de voorplecht is succes verzekerd bij het trekken van de aandacht van zoveel mogelijk toeschouwers

Bosschenaren en Ossenaren vieren samen uitbundig feest op Roze Zaterdag-boot tijdens Canal Parade

AMSTERDAM - Vertegenwoordigers van de Regenbooggemeenten Den Bosch en Oss hebben zaterdagmiddag met een eigen boot meegevaren tijdens de wereldberoemde Canal Parade. Dit in verband met de promotie van de eerstvolgende editie van Roze Zaterdag, die op zaterdag 24 juni 2017 in Den Bosch op de agenda staat. Enkele honderdduizenden toeschouwers aan de kant waren getuige van het kleurrijke en adembenemende schouwspel.

Met Strangée op de voorplecht was het een koud kunstje om de aandacht van het publiek te trekken. De levende mascotte van de stichting Roze Zaterdag Noordoost-Brabant was zoals verwacht gekleed in een roze ambivalent rokkostuum. Maar ook de krachtige zangeres Christine den Otter wist -dansend op een verhoging- de show te stelen. Simone van Vugt en Maud van Doorn, de twee vrolijke dj's aan boord, slaagden er op hun beurt in om het vuurtje nog wat op te poken.

De Osse wethouder René Peters was een van de vele passagiers op het feestende schip. ,,Ik heb nog nooit zo'n vrolijke vertoning meegemaakt. Van te voren wist ik wel dat het leuk zou worden, maar zo leuk...Dit beschouw ik als een zeer geslaagde aftrap richting de aanloopfase van Roze Zaterdag. Er zullen het komende jaar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Alleen is het nog net iets te vroeg om ze nu bij naam te noemen", sprak Peters. Zijn Bossche collega Eric Logister was overigens verhinderd.

,,We hebben vandaag onze doelstelling ruimschoots gehaald, namelijk zoveel mogelijk mensen informeren over wat er volgend jaar in Den Bosch op stapel staat. Tegelijkertijd kun je zeggen dat een groot deel van de toeschouwers van vandaag tot onze doelgroep behoren", concludeerde Gäby Vereijken die de algemene coördinatie in handen had.

Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
Zangeres Christine den Otter en Jean Marc Reinold van NW25 voerden kortstondig een duet op © Chris Korsten
Volledig scherm
Aan boord bevonden zich ook enkele vluchtelingen, die door de organisatie Oss Verwelkomt Vluchtelingen waren uitgenodigd © Chris Korsten