Volledig scherm
De actie is een kleinschalig vervolg op het zwemevenement Swim to Fight Cancer. © Kees van der Zandt

Bosschenaren lopen herfstvierdaagse voor het goede doel

DEN BOSCH - Twaalf Bosschenaren gaan van woensdag tot en met zaterdag veertig kilometer per dag lopen voor het goede doel in het kader van de actie Walk tot Fight Cancer.

De actie is een kleinschalig vervolg op het zwemevenement Swim to Fight Cancer, dat vorig jaar met veel succes voor de tweede keer in Den Bosch werd gehouden om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding.

,,Swim to Fight Cancer wordt om de twee jaar gehouden maar we vonden dat we het dit jaar toch iets kleinschaliger moesten doen voor de kankerbestrijding. Zo ontstond het idee van een wandeltocht van Cadzand naar Den Bosch voor het goede doel”, zegt initiatiefnemer Joost de Koning.

Finish
,,Met 12 gekke Bosschenaren gaan we vier dagen dagelijks minimaal veertig kilometer wandelen van Cadzand naar Den Bosch.” Dinsdagmiddag verzamelden de deelnemers en begeleiders van de tocht zich bij café-restaurant Buurt aan het Heetmanplein in Den Bosch voor een gezamenlijke lunch.

,,We gaan zo met busjes naar Cadzand”, liet deelneemster Mechteld Stultiens dinsdagmiddag weten. ,,Morgenvroeg om 08.00 uur starten we de eerste etappe naar Brugge. Van daar vertrekken we donderdag naar Antwerpen. Op vrijdag is de wandelroute naar Breda. Zaterdagmiddag rond 16.30 uur hopen we hier te finishen bij Buurt.” 

Initiatiefnemer
De koning verwacht geen uitvallers in ‘zijn’ ploeg. ,,Het zijn allemaal behoorlijk geoefende wandelaars die regelmatig trainen. Een aantal van ons heeft afgelopen zomer zelfs de Vierdaagse in Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Iedereen heeft er veel zin. Dat goede doel is een enorme stimulans en motivatie voor ons.” 


De Koning verwacht dat de actie Walk to Fight Cancer ongeveer 15.000 euro op zal leveren voor de kankerbestrijding,