Volledig scherm
© Thinkstock

Bosschenaren opgepakt voor overval op buschauffeur in Den Bosch

DEN BOSCH - De politie heeft woensdagochtend rond 07.30 uur twee 15-jarige Bosschenaren en een 16-jarige plaatsgenoot aangehouden voor de gewapende overval op 18 maart op een een buschauffeur in Den Bosch.

Op de avond van de overval stond de bus stil bij een halte aan de Bokkelaren in de Bossche wijk Hambaken toen het misging. De chauffeur werd door 3 daders overvallen, waarbij het slachtoffer door één van de daders met een mes werd bedreigd.

De recherche startte daarop een uitgebreid onderzoek, waarbij onder meer social media en het opsporingsprogramma Bureau Brabant werden ingezet. In de loop van het onderzoek kreeg de recherche zicht op een groepje verdachten. Ze werden aangehouden in hun woningen. De politie onderzoekt mogelijke verbanden tussen deze overval en een overval op een tankstation aan de Hambakenweg in Den Bosch waarvoor afgelopen maandag een 17-jarige Bosschenaar werd aangehouden.

Speciale aandacht
Deze jongen is net als de woensdag aangehouden verdachten afkomstig uit De Hambaken. Het is een wijk die speciale aandacht krijgt van de politie, onder meer ingegeven door incidenten en problemen in het verleden. Dat houdt in dat de politie met haar partners zoals gemeente, jongerenwerkers en bewoners extra investeren in de veiligheid in de wijk. De aanhoudingen voor de overvallen zijn onder meer te danken aan die samenwerking en laat zien dat dit soort criminaliteit in Den Bosch niet wordt getolereerd.

Het viertal zit vast voor verder onderzoek.