Volledig scherm
Onno Hoes te gast bij politiek café in de Bossche wijnbar Bij Dirk © Sandra Peerenboom

Bosschenaren vragen of Onno Hoes burgemeester wordt

DEN BOSCH - 'Wanneer word je burgemeester van Den Bosch?' Die vraag krijgt Onno Hoes naar eigen zeggen dikwijls gesteld als hij zijn oude woonplaats Den Bosch bezoekt.

''Ik kan nergens in Den Bosch lopen of mensen stellen mij die vraag. Ik vind dat heel sympatiek. Maar ik heb een heel kort antwoord: Den Bosch heeft een goede burgemeester, namelijk Ton Rombouts", zei Onno Hoes donderdagavond tijdens een politiek café in de Bossche wijnbar Bij Dirk van de VVD en JOVD in Den Bosch.

Als bekend neemt Rombouts ergens volgend jaar afscheid als burgemeester van Den Bosch. In aanloop naar zijn vertrek gaan al meerdere namen rond in de Brabantse hoofdstad, Onno Hoes is er daar een van. De oud-burgemeester van Maastricht ontweek alle vragen over een burgemeesterschap in Den Bosch met verve. Wel gaf hij aan weer graag burgervader te worden.

''Het openbaar bestuur ligt mij toch het beste." Hoes moest in juni vorig jaar afscheid nemen als burgemeester van Maastricht. Hij verloor het vertrouwen van de gemeenteraad nadat hij opnieuw ter discussie stond na een omstreden uitzending van PowNews over privé-ontmoetingen met een 'toyboy'.