Volledig scherm
Musicalworkshop tijdens een eerder IVC int de Spiegelzaal van het theater. © Mark van de Voort

Boulevard en vocalistenconcours Den Bosch in het hart getroffen door sluiting theater

DEN BOSCH - Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt het Theaterfestival Boulevard geconfronteerd met asbest. Maar deze keer is het kei en keihard. Viel in 2015 één dag voor de opening van het festival de Tramkade vanwege asbest af als tweede locatie, volgende maand is de Grote Zaal het Theater aan de Parade (nog) verboden terrein.

Ook het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in september kan niet in het theater gehouden worden. En dat geldt ook voor het Oeteldonks Kwèkfestijn op 15 november in de Pleinzaal, die helemaal niet meer open gaat.
  9 voorstellingen
Boulevard kan met 9 voorstellingen, waaronder de wereldpremière van Hieronymus Bosch: The Garden of Earthly Delights door Compagnie Marie Chouinard en een voorstelling van Theater Artemis/Het Zuidelijk Toneel, niet in het theater terecht. De organisatie wordt in het hart getroffen, het gebouw wordt van onder tot boven en van wasmachine tot kleedkamers en catering gebruikt.   'Miss asbest' Festivaldirecteur Viktorien van Hulst is woensdag al gekscherend ‘Miss asbest’ genoemd. „Nee, gek word ik er ook niet van, maar ik wil ook geen Miss genuanceerd worden. Het is waardeloos en ergerlijk, maar er kan geen risico genomen worden. Dit is domme pech, maar we hebben gelukkig nog tijd om iets te doen.”