Volledig scherm
Bill en Bobby, straattheater op de Boulevard. © Bart Gotink/BD

Boulevard in Den Bosch verkoopt minder kaarten

DEN BOSCH - Theaterfestival Boulevard in Den Bosch heeft dit jaar minder kaarten voor de voorstellingen verkocht dan vorig jaar. Toen bezochten 60.000 mensen de voorstellingen, dit jaar waren dat er 55.000. De Boulevard had rekening gehouden met een lichte terugval omdat de vakanties dit jaar ongunstiger vielen.

Het festival trok circa 135.000 bezoekers naar de stad. De Boulevard begon vorige week donderdag en eindigde zondagavond. Door de vondst van asbest in het Theater aan de Parade moest het festival net voor aanvang op zoek naar een vervangende ruimte voor voorstellingen. Die werd gevonden in de Brabanthallen.

Centrale plaats
Met het Josephkwartier had het festival een nieuwe centrale plaats waar bezoekers theaterstukken konden bezoeken maar ook konden praten met theatermakers. Het Josephkwartier komt in de plaats van de Tramkade dat vorig jaar nog fungeerde als tweede festivalhart. Volgens Viktorien van Hulst, directeur van de Boulevard , is het Josephkwartier dit jaar goed bevallen. ,,Dat gaan we zeker volgend jaar verder uitbouwen.”

Lees verhalen over Theaterfestival Boulevard terug op bd.nl/festivalboulevard.

Volledig scherm
Viktorien Verhulst. © Karin Jonkers