Volledig scherm
Onofficieel ontwerp Primark Tilburg

Bouw Primark Tilburg officieel van start (video)

TILBURG - De bouw van de megastore voor Primark gaat vrijdag officieel van start. Wethouder Erik de Ridder (CDA, Binnenstad) en Joost Buitenhuis, directeur (Primark Vastgoed) verrichten samen de starthandeling.

Het Primarkpand krijgt zes lagen en komt op de locatie van het inmiddels gesloopte stadskantoor 3. Met een oppervlak van 4.900 meter wordt het een van de grotere Primarkwinkels in Nederland. De bouwstart markeert tevens het begin van de transformatie voor de Tilburgse binnenstad. Er komt een nieuwe winkelroute tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage.

Wel of geen overdekte promenade
Tilburg hoorde ruim zes jaar geleden tot de eerste steden waarvoor de Ierse modeketen belangstelling had. Inmiddels zijn er vijftien winkels in Nederland. De nieuwbouw voor Tilburg is een ontwerp van architect Sjoerd Soeters. Het ontwerp is nog altijd niet definitief. Belangrijkste vraag is of er op de begane grond aan de voorzijde een overdekte promenade komt, zoals in het oorspronkelijke ontwerp. Later stelde Soeters, op verzoek van Primark, voor de promenade te schrappen en de gevel naar voren te halen. Daarover wordt zowel met Primark zelf als met de Omgevingscommissie nog overlegd.

De ontwikkelcombinatie Warenhuis Tilburg C.V. verwacht het gebouw eind volgend jaar op te leveren, waarna Primark de afbouw en winkelinrichting op zich neemt.

Lees meer over de komst van de Primark naar Tilburg op bd.nl/primark.

Volledig scherm
Artist impression Primark Tilburg
Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV en Van Schijndel Bouwgroep bouwen aan Primark Tilburg