Volledig scherm
Een screenshot van de voedselmarktplaats © Provincie Noord-Brabant

Brabant deelt pluim uit aan Bossche 'voedselmarktplaats' Deterra

DEN BOSCH - De provincie Brabant reikt woensdag de Agrofoodpluim uit aan voedselvernieuwer Deterra in Den Bosch. Oprichter Frans Broeders krijgt die opsteker omdat hij een duurzame voedselketen oprichtte, die op internet producenten en consumenten bij elkaar brengt.

Frans Broeders bedacht een nieuw verdienmodel voor boeren, die daarmee hun voedsel direct aan de consument kunnen verkopen. Broeders deed het idee voor zijn online 'voedselmarktplaats' op in de praktijk: "Na jarenlange ervaring in de agrofoodsector merkte ik dat het traditionele systeem zoals in de supermarkt niet klopte. De boer is niet goed af qua inkomsten en de consument krijgt niet de kwaliteit waar hij recht op heeft. Consumenten laten genieten van eerlijk, vers, gezond eten van boeren uit de buurt is onze missie."

De Agrofoodpluim is een aanmoedigingsprijs van de provincie Noord-Brabant, waarbij maandelijks de waardering voor initiatieven die voorop lopen in innovatie en verduurzaming binnen de agrofoodsector wordt uitgesproken.