Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

BrabantWater opgelicht voor ruim 131.000 euro; ex-medewerker voor rechter in Den Bosch

DEN BOSCH - Hij had net een huis gekocht en hij wilde in 2010 naar Zuid-Afrika om het Nederlands elftal te volgen tijdens het WK-voetbal. Hij had daar niet genoeg geld voor. Maar als medewerker op de afdeling klantenservice van BrabantWater was het voor hem een koud kunstje om zijn werkgever op te lichten. Dat bedrag liep op tot ruim 131.000 euro.

De man, een 37-jarige Vinkelaar, stond woensdag terecht bij de politierechter. Als medewerker wist hij bij welke klanten de rekening minder hoog uitviel dan het door hen betaalde voorschot.

Normaal gesproken zouden zij van BrabantWater geld terug krijgen. Maar zij konden naar hun geld fluiten omdat hij het geld liet overmaken naar zijn eigen rekening. „Ik probeerde het één keer en toen dat lukte ben ik er mee doorgegaan”, zei de man die het ‘kunstje’ uiteindelijk meer dan 200 keer met succes uithaalde.

„Na mijn aanhouding kan dat niet meer. Maar het ging heel gemakkelijk”, zei de Vinkelaar die vertelde met de oplichting te zijn begonnen omdat hij veel schulden had. Dat had volgens zijn advocaat onder meer te maken met pokeren en een studieschuld. „Nu heeft hij alles bij elkaar een schuld van 270.000 euro”, aldus de advocaat.