Volledig scherm
© DG

BrabantWonen sloopt 13 flats komende jaren in Den Bosch

DEN BOSCH - Woningcorporatie BrabantWonen gaat de komende jaren 13 portiek- en galerijflats slopen, 6 in de Gestelsebuurt en 7 in Boschveld. 

Hierdoor verdwijnen 284 kleine appartementen. Op dezelfde plekken komen meer kleine, betaalbare appartementen terug: ruim 300 stuks. BrabantWonen heeft lang aangehikt tegen de plannen voor deze wooncomplexen die eindjaren vijftig zijn gebouwd. Omdat ze ‘op’ zijn en wat wooncomfort betreft uit de tijd, moet de corporatie er op korte termijn iets mee.

Woningvoorraad
"We hebben al langer aangegeven dat er iets moest gebeuren. We hebben nog gewacht op het sociaal woonakkoord met de gemeente. Daarin staat dat het belangrijk is dat deze sociale woningen in de woningvoorraad blijven”, zegt directeur Marije Buursink van BrabantWonen.

Sloop
Vanaf 2019 worden de eerste flats gesloopt, steeds elk jaar een per wijk. De flats liggen in Boschveld tussen de Copernicuslaan, Oude Vlijmenseweg en Lorentzstraat. In de Gestelsebuurt gaat het om portiekflats aan de Guido Gezellelaan en Rodenbachstraat.