Volledig scherm
Het Bosch winterparadijs was in 2015 volgens de betrokkenen een succes. © Marc Brink/BD

Burgemeester zet zich in voor behoud Bosch Winterparadijs

DEN BOSCH - Komt de gemeente alsnog met met meer geld over de brug voor het Bosch Winterparadijs? Burgemeester Ton Rombouts vindt het het in elk geval ‘erg jammer’ als het evenement met Joris Kerstboom van de baan is.

,,Ik heb er jarenlang mijn stinkende best gedaan”, aldus Rombouts. Met wethouder Huib van Olden bespreekt hij de situatie deze week met het bestuur. Dat zei hij maandag in een toespraak tijdens een bijeenkomst van de stichting Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch.

Subsidie
Pieter Bak, voorzitter van deze stichting, zet zich sinds enkele jaren op verzoek van Rombouts in voor de stichting Bosch Winterparadijs. Al jarenlang klaagt het bestuur erover pas op het laatste moment voldoende subsidie te krijgen. In plaats van de gevraagde 75.000 euro is de gemeente dit jaar bereid om 56.500 euro subsidie te geven waarvan 40.000 rechtstreeks naar de NCRV gaat die op tv aandacht besteedt aan Joris Kerstboom. Gemeenteraadslid Paul van der Krabben drong vorige week aan op een gesprek tussen het college en het bestuur.

Peiling
Het Brabants Dagblad meldde dit vorige week en startte een peiling op de website met de stelling ‘Dit jaar geen Winterparadijs en Joris Kerstboom in Den Bosch; is dat erg?’ In totaal waren 472 stemmen. In 63% van de stemmen werd gezegd dat het erg is als het evenement van de baan zou zijn. De overige stemmers vinden het juist goed.