Volledig scherm
De buurtcamping © Guy Horrics

Buurtcamping Tilburg groot succes

TILBURG - Op de camping in je eigen stad. Het lijkt een raar idee maar voor de kampeerders die zelf uit de Reeshof naar het Van Gend en Loos terrein in Tilburg kwamen, zorgde dat niet voor minder plezier.

Tussen de tentjes, die ze samen met haar vader Bertjan van Vugt (43) heeft opgezet, eet de zesjarige Yana een koekje en een stukje peer. Het primitieve leven op de camping met alleen de broodnodige behoeftes bevalt haar wel. ,,Het is leuk om hier te spelen en ik heb vannacht lekker geslapen. Ook ik heb me al laten schminken”, vertelt ze terwijl ze trots het hartje op het haar arm laat zien.

Aan de andere kant zitten moeder Irene Hof – van Vugt (39) en haar broertje Silvijn (2). ,,Vroeger gingen we veel kamperen”, vertelt Hof – Van Vugt. ,,Zowel de ouders van mij als die van Bertjan, zijn campingliefhebbers. Als stel gingen we ook al op pad met onze hond Moaske. Ook Yana hebben we al eens meegenomen en nu Silvijn oud genoeg is, vinden we dit wel een goed moment om hun een te laten proeven aan het kampeerleven.”