Volledig scherm
Beeld maandagmiddag © Bart Gotink/BD

'Carnaval' was even uit beeld, maar nu weer zichtbaar

Ma 29 aug. Hij was al enige tijd aan het zicht onttrokken, maar sinds afgelopen weekeinde is Carnaval weer in vol ornaat te zien. 

Door Bart Gotink

Het natuurstenen beeld van de persoon Carnaval die een masker vasthoudt en een wapensteen aan de voeten heeft liggen, 150 bij 320 centimeter groot, staat sinds 2013 op de kop van de Stationsweg. Daar was hij sinds een maand of twee alleen niet meer te zien. Verdwenen achter een reclamehekwerk voor het festival Kings of Colors, half september.

In een stad waar terrastafels 'vanwege het aanzicht' niet te hoog mogen zijn en reclamevlaggetjes aan gevels als te lelijk worden beschouwd, is het toch raar je standbeelden met reclame te behangen. Een vraag bij de gemeente afgelopen vrijdag waarom deze reclame-uiting wel of niet mag, en wat dan exact de afspraken zijn, leidt niet direct tot een reactie. Wel verdwijnen de hekwerken afgelopen weekend opeens weer en is Carnaval gewoon weer te zien. Of de hekken er mochten staan en wat dan de afspraken waren, is dus nog onduidelijk. Wordt vervolgd dus. 

Het beeld stond jarenlang aan de gevel van het 'oude' treinstation en dateert uit 1952. Bij de bouw van het huidige NS-station verhuisde het beeld naar het ernaast gelegen busstation, tot het in 2013 op de huidige plek terecht kwam. Het is gemaakt door Jo Uiterwaal.

Volledig scherm
Beeld © Marc Brink/BD