Volledig scherm
© ANP

CDA en VVD: 'Haal kantoren uit Verenigd Koninkrijk naar Brabant'

* UPDATE 16.28 uur * DEN BOSCH - De fracties van CDA en VVD in Provinciale Staten willen dat de provincie Noord-Brabant extra gaat lobbyen om in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijven naar Brabant te halen. De twee partijen dienen samen een motie in tijdens de statenvergadering die vrijdag plaatsvindt. De D66-fractie reageert sceptisch op de motie.

Volgens de twee partijen leidt de Brexit tot grote economische onzekerheid, ook bij Nederlandse en buitenlandse bedrijven met kantoren in Groot Britannië.

Lobby
"Wanneer deze bedrijven dan ook een verhuizing naar het Europese vasteland overwegen, moet Brabant met een stevige lobby laten zien dat zij als vestigingsregio een uitstekend alternatief is. Het college van Gedeputeerde Staten moet zich daar maximaal voor inspannen", vinden CDA en VVD.

Perspectief
De D66 laat in een reactie weten dat ze het plan erg voorbarig vinden. "U wilt de huid al importeren, terwijl de beer net geschoten is. Dat is niet zoals wij willen dat Brabant bekend wordt. Nota bene, van de fractie (VVD red.) die ooit een betoog begon in het Engels, hadden we meer internationaal perspectief verwacht", laat de fractie weten.