Volledig scherm

CDA regelt een piano voor op station Den Bosch

DEN BOSCH - In navolging van andere stations in Nederland, wil het Bossche CDA ook een dergelijk muziekinstrument laten plaatsen op de loopbrug van het station Den Bosch Centraal. De regionale muziekschool heeft al een piano in de aanbieding. 

De piano's werden op diverse grote stations in Nederland neergezet om de sfeer te verhogen en de reistijd niet als verloren tijd kwijt te raken. ,,Inmiddels worden de piano's op deze stations veel gebruikt en zijn ze niet meer weg te denken." Het CDA verzoekt de gemeente Den Bosch daarom ook op de loopbrug van het plaatselijke centraal station zo'n piano te plaatsen. De loopburg is namelijk zogeheten 'openbare ruimte' waar de gemeente de baas over is.

Perron 3
Volgens CDA-raadslid Marianne van der Sloot wordt haar idee voor de piano zowel door reizigers als door andere stationsgebruikers  'positief ontvangen'. Ook de Regionale Muziekschool 's-Hertogenbosch is enthousiast en biedt zelf een piano aan . Het gaat hierbij om één van de drie piano's die nu bij cultureel centrum Perron 3 in Rosmalen staat. 

Volgens Van der Sloot is dit ‘an offer you can’t refuse’ voor de gemeente. ,,Daarom vragen we om in gesprek te gaan met de betrokken partijen, zodat de piano geplaatst kan worden op de loopbrug over het station.”