Volledig scherm
© Thinkstock

Celstraf geëist tegen fietsendief die onder invloed was

BREDA/TILBURG - Officier van justitie Jaap Zondervang heeft vrijdag vijftien maanden celstraf geëist tegen een 34-jarige man uit Tilburg die in februari onder invloed een fiets had gestolen. Zes van de 15 maanden die hij eist zijn voorwaardelijk.

De Tilburger had in februari cocaïne gesnoven waarna hij begon te hallucineren en dacht dat iemand hem wilde vermoorden. Daarom sprong hij op blote voeten uit het raam en schreeuwde om hulp. Bij een woning sloeg hij met zijn blote handen een ruit in en ging naar binnen. De bewoner moest van hem de politie bellen. Even laten ging hij weer naar buiten, waar hij een andere man dwong om zijn fiets af te geven. Die dacht hij nodig te hebben om zijn demonen te ontvluchten.

De eigenaar van de fiets kreeg bovendien een paar tikken toen hij niet wilde meewerken. Toen de drugs enige tijd later waren uitgewerkt, realiseerde de verdachte zich wat hij had gedaan. Hij meldde zichzelf daarom bij de politie. De officier kwalificeert zijn daden echter als vernieling en afpersing.

De uitspraak volgt over 2 weken.