Volledig scherm
In De Schans, De Biechten en SCC De Helftheuvel werden mensen uitgenodigd voor zowel een theorie- als een praktijktest. © Chris Korsten

Certificaat voor deelnemers aan scootmobieltraining in Den Bosch

DEN BOSCH - Het belang van het trainen van bestuurders van een scootmobiel wordt door meerdere partijen onderstreept. Onlangs heeft het Gehandicaptenplatform weer op diverse plekken in de stad een speciale training georganiseerd. 

Betrokkenen kregen donderdagmiddag in het Bestuurscentrum een deelnemerscertificaat uitgereikt uit handen van wethouder Paul Kagie. In de ruimte stonden welgeteld 22 scootmobielen geparkeerd. Het merendeel daarvan verkeerde in een blinkende en opgepoetste conditie alsof er een scootmobielenshow plaatsvond, gekoppeld aan een jurering. Niets was echter minder waar.

Spookrijden
,,Het gaat hier uitsluitend om de individuen die op zo'n ding zitten. In de praktijk gaat het nogal eens mis. Soms houden bestuurders zich niet aan het principe om rechts te blijven rijden. Of erger: gaan ze opeens spookrijden. Door deze jaarlijks terugkerende training hopen we dat het rijgedrag verbeterd wordt. In De Schans, De Biechten en SCC De Helftheuvel hebben we mensen uitgenodigd voor zowel een theorie- als een praktijktest. In totaal zijn er ongeveer 80 personen op afgekomen", verduidelijkte Roos Kapteijns, manager van het Gehandicaptenplatform. 

Fit zijn
,,Je ziet inderdaad dat er wel eens ongelukken gebeuren. Ik geef het volgende dringende advies: wanneer u zich niet fit voelt, ga alsjeblieft niet rijden. Vergelijk het met een werknemer die met griep naar het werk gaat; in zo'n geval moet je ook gewoon thuisblijven", waarschuwde Joep Coolegem, adviseur bij Welzorg.

,,Ik spreek met jullie af dat degene die ik betrap op een verkeersovertreding, door mij hoogstpersoonlijk gefotografeerd wordt", grapte Jan Cools, eigenaar van autorijschool Coenen, die als docent een deel van de training op zich heeft genomen. ,,Ik ben blij met deze training, ik hecht immers grote waarde aan mijn scootmobiel. Dit vervoersmiddel heeft er namelijk voor gezorgd dat ik mijn vrijheid terug heb", reageerde Truus Damen-Holzken.

Volledig scherm
In de ruimte stonden welgeteld 22 scootmobielen geparkeerd. Het merendeel daarvan verkeerde in een blinkende en opgepoetste conditie. © Chris Korsten
Volledig scherm
In totaal zijn er ongeveer 80 personen op afgekomen", verduidelijkte Roos Kapteijns, manager van het Gehandicaptenplatform. © Chris Korsten
Volledig scherm
Scootmobielbestuurder Liebeth van de Water en Joep Coolegem, adviseur bij Welzorg. © Chris Korsten
Volledig scherm
Na afloop was er een korte gezamenlijke rit naar het Stadskantoor in Den Bosch © Chris Korsten