Volledig scherm
Beeld van de Merwedebrug via livestream VID.

Chauffeurs op Merwedebrug op de bon geslingerd

* UPDATE 22.50 UUR * WERKENDAM/GORINCHEM - De politie slingert dinsdagavond aan de voet van de Merwedebrug bij Gorinchem truckers op de bon. Zij worden van de A27 gehaald omdat ze het verbod om over de brug te rijden negeren.

De politie is na de avondspits begonnen met de controles. Vrachtwagenchauffeurs die het verbod negeren en toch over de brug rijden, riskeren een boete van 230 euro.

De Merwedebrug tussen Sleeuwijk en Gorinchem is sinds dinsdagmorgen gesloten voor al het vrachtverkeer. Volgens Rijkswaterstaat is het vanwege scheurtjes in de brugconstructie onverantwoord om nog vrachtwagens over de brug op de A27 te laten rijden. Dinsdagmiddag werden nog verschillende vrachtwagens op de brug gezien. 

Borden
Rijkswaterstaat plaatste dinsdagavond borden bij de brug die aangeven dat het verboden is voor vrachtwagens om nog over de Merwedebrug te rijden. 

Vrachtwagenchauffeurs kunnen een omleiding volgen via de A2 en A16.

Twijfel
De boodschap was dinsdag nog niet voor alle vrachtwagenchauffeurs duidelijk. Het verbod zorgde dan ook verschillende keren voor gevaarlijke situaties op de snelweg. Een camera van de VID legde vast hoe een chauffeur achteruit over de vluchtstrook reed om alsnog de afslag te kunnen nemen. 

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug op bd.nl/merwedebrug.