Volledig scherm
Cliënten van Reinier van Arkel haalden hun inspiratie bij Jeroen Bosch vandaan. © Bart Gotink/BD

Cliënten Reinier van Arkel maken hun eigen werk over Jeroen Bosch

DEN BOSCH - Marie-Louise van der Kruis, lid van de raad van bestuur van Reinier van Arkel, heeft samen met burgemeester Ton Rombouts donderdagmorgen een expositie met werk van cliënten over Jeroen Bosch geopend.

Of eigenlijk drie exposities: naast de expositie over Jeroen Bosch hebben cliënten ook duisterder werk gemaakt over 500 jaar psychiatrie, met als startpunt het schilderij De Doornenkoning van Bosch. Een schilderij dat draait rond de geestelijke gezondheid, en gebaseerd is op de tijd dat mensen nog dachten dat deze ziektes ontstonden door een verkeerde combinatie van lichaamssappen (bloed, speeksel en gal). Tot slot heeft het Haarlems Sieraad Collectief sieraden gemaakt, geïnspireerd op Bosch. Foto’s van de sieraden, gedragen door medewerkers en cliënten van Reinier van Arkel, hangen in de vakbibliotheek.

De drie tentoonstellingen zijn gratis te zien gedurende de openigstijden van Reinier van Arkel aan de Bethaniestraat 2 in Den Bosch, onder meer op zaterdag 10 september tijdens de Open Monumentendag.

Volledig scherm
Marie-Louise van der Kruis opende samen met burgemeester Rombouts de expositie. © Bart Gotink/BD