Volledig scherm
Chip 'n Dale in de Hinthamerstraat. © Google Streetview

Coffeeshop in Den Bosch mag na een jaar weer softdrugs verkopen

DEN BOSCH - Coffeeshop Chip ‘n Dale in de Bossche Hinthamerstraat mag vanaf nu na bijna een jaar heropenen met toestemming om softdrugs te verkopen. Burgemeester Rombouts liet de zaak sluiten omdat er na een schietpartij gevaar was voor de openbare orde en veiligheid. Volgens Rombouts kan de politie nu niet meer aantonen dat er nog een gevaar bestaat voor de openbare orde en veiligheid.

De exploitant heeft een vergunning aangevraagd en onderzoek wijst uit dat er geen ernstige bezwaren zijn om de exploitatievergunning te weigeren.

Moeilijk te accepteren
,,Ik kan niet anders dan besluiten om de gevraagde vergunning te verlenen", schrijft Rombouts in een brief die vrijdag is bezorgd bij buurtbewoners in de Hinthamerstraat. Rombouts schrijft ‘zeer goed te begrijpen’ dat het besluit voor de bewoners ‘zeer moeilijk te accepteren is’. Volgens hem heeft de verbetering van de leefbaarheid in de straat zijn ‘volle aandacht en zorg’.

Hij wil met voorrang een plan van aanpak maken voor de hele straat. In de straat zijn 2 coffeeshops. Rombouts wil ‘bezien’ of dat niet te veel is.