Volledig scherm
Natuurgebied het Bossche Broek in Den Bosch.

College ziet nog geen reden om Waterlicht in Bossche Broek te verbieden

DEN BOSCH – Het evenement Waterlicht in natuurgebied het Bossche Broek mag wat het college van B en W betreft in principe gewoon doorgaan. Wel moeten de initiatiefnemers het een en ander verder uitwerken voor een evenementenvergunning kan worden aangevraagd.

De Bossche Groenen gaf vorige week aan dat de partij niet wil dat het publieksevenement een vergunning krijgt. Volgens raadslid Judith Hendrickx wordt de lichtshow opgevoerd in een kwetsbaar natuurgebied dat onderdeel is van een Natura 2000-gebied.

Klein gedeelte
Volgens het college heeft Waterlicht plaats in het noordelijke deel van het Bossche Broek, gelegen tegen de vestingmuren van de Zuidwal. Het zou gaan om een klein gedeelte van het gebied, waar bezoekers in beperkte mate gebruik maken van wandelpaden. De organisatie van de lichtprojectie heeft aangegeven dat zij materialen met golfkarren in het gebied zullen brengen. Op die manier zouden eventuele schades zoveel mogelijk beperkt worden.

Dijkdoorbraak
Waterlicht bestaat uit een lichtshow met led-lampen. Bezoekers kunnen onder het licht doorlopen en moeten zo kunnen ervaren hoe hoog het water komt bij een dijkdoorbraak. Het is de bedoeling dat de show wordt opgevoerd als afsluiting van het project Howabo.