Volledig scherm
© Thinkstock

Combi eco-plan met lokaal intiatief voor Veldzicht in Genderen valt goed

GENDEREN - Het zou zomaar kunnen dat ergens in de toekomst op het terrein van openluchtzwembad Veldzicht vissen, algen, groenten of zelfs slakken worden gekweekt. Dat is althans het plan dat adviesbureau Kybys dinsdagavond aan de Aalburgse gemeenteraadsleden presenteerde. 

De presentatie van adviesbureau Kybys en het burgerinitiatief van Tonny Bros uit Genderen voor een kinder- annex zorgboerderij viel dinsdagavond bij de Aalburgse gemeenteraad in goede aarde. Er waren 2 aspecten waarvan de raadsleden nadrukkelijk het naadje van de kous wilden weten. Om te beginnen vinden ze ecologie allemaal prima, maar wie steekt er financieel zijn nek uit, vroeg bijvoorbeeld CDA’er Arno Bouman.   Het antwoord van Bert van de Wouw van Kybys was duidelijk. "Het bedrijf Blue Acres is verantwoordelijk voor de exploitatie. Het totale risico ligt bij die ondernemer.” Blue Acres is een van de gesprekspartners van Kybys, net als onder meer de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en de Hogere Agrarische School in Den Bosch. Ook is er gesproken met PlantLab en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie.
  Ten tweede wilde de raad zeker weten dat de Kybys-plannen het burgerinitiatief niet zouden wegdrukken. Ook daar bleek geen sprake van. Sterker nog, de kinder- annex zorgboerderij van Tonny Bros past prima in het totaalplaatje.