Volledig scherm
Het nieuwe ontwerp voor Theater aan de Parade van UNStudio. © UNStudio

Comité ’Geen sloop, maar cultuur’ wil renovatie Theater aan de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH - Het nieuwe comité ’Geen sloop, maar cultuur’ in Den Bosch is niet bang dat het verzet tegen de nieuwbouw van het Theater aan de Parade te laat is. “Wij wijzen mensen er op dat de komende zes weken geprotesteerd kan worden tegen het ontwerpbestemmingsplan. En er komen nóg een paar momenten. Wij willen dat het huidige theater wordt gerenoveerd, omdat het nog uitstekend functioneert”, aldus Theo Hoogbergen, een van de leden van het comité.

Hoogbergen vormt met onder anderen Frans van Gaal, Antoine Jacobs, Paul Masselink, Guus Paanakker en Harry van den Berselaar sinds korte tijd het comité. “Wij zijn tegen nieuwbouw op de Parade. Omdat het huidige theater aan alle wensen voldoet. Het is met 950 plaatsen groot genoeg en de akoestiek is uitstekend.”

Renovatie nodig
Volgens Hoogbergen moet er na veertig tot vijftig jaar ‘natuurlijk wel wat gerenoveerd worden’. “Er moet iets gedaan worden aan de luchtkwaliteit, toiletten, garderobe en café. Wij willen besparen op de 50 miljoen euro die een nieuw theater gaat kosten. Dan zijn we ook nog eens duurzaam bezig. Want dat doe je door te renoveren en niet af te breken. En met renovatie zijn de bezuinigingen op cultuur in de stad terug te draaien.”