Volledig scherm
Conrector Theo van ’t Klooster. © Marc Bolsius

Conrector Sint Janslyceum in Den Bosch stopt na 39 jaar

DEN BOSCH - Hij gaf wiskunde- en natuurkundeles, betrapte leerlingen op drugsbezit en praatte over de gevolgen van naaktfoto’s. Conrector Theo van ’t Klooster (62) maakte in bijna 40 jaar bij het Sint Janslyceum van alles mee.

,,Als leerlingen aan deze houten tafel zitten, is er iets goed mis”, vertelt conrector Theo van ’t Klooster. „Zo’n drie keer per week had ik gesprekjes met leerlingen, docenten en ouders. Negentig procent van de gesprekken zijn niet leuk. Zo heb ik bijvoorbeeld een meisje uit de klas gehaald omdat haar vader zelfmoord had gepleegd.”

Niets tastbaars
In de 39 jaar bij het Sint Janslyceum blijft hij het contact met leerlingen het leukst vinden. „Ik ga de leerlingen ontzettend missen. Maar ook de school. Het rondlopen door de gangen en de praatjes die ik met leerlingen maak.”

„In bijna veertig jaar heb ik niets tastbaars neergezet. Ik heb geen boek geschreven of een product gemaakt. Maar als ik oud-leerlingen tegenkom, weet ik wat ik heb gedaan. Ik heb een rol gespeeld in de ontwikkeling van hun leven.”

Lees het grote interview met Theo van 't Klooster in de krant van donderdag 21 juli, regio 's-Hertogenbosch en Bommelerwaard.