Volledig scherm
Juryvoorzitter Lucien Amoureus: “Het juryrapport was ditmaal binnen een tijdsbestek van 5 kwartier opgemaakt!” © Chris Korsten

CV De Tierelantijnen winnaar van Oeteldonkse carnavalsoptocht

DEN BOSCH - CV De Tierelantijnen is zondagavond door een 11-koppige vakjury onder leiding van Lucien Amoureus uitgeroepen tot winnaar van de Oeteldonkse carnavalsoptocht in de categorie Wagens. De carnavalsvereniging, die zich in de staart van de optocht bevond, had gekozen voor het motto Echt Bosch Tafereel.

Het ontwerp van de winnende wagen, dat afkomstig is van Ronnie Meijer, zet de ontmoeting van de vrienden Jeroen en Knillis centraal, gezien door de neanderthaler. De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar CV 't Heuveltje en De Rare Schutters.

In de categorie Grote Groepen triomfeerde CV De Pintvatters. De Jutters legde beslag op de tweede plaats, GV Unio op de derde plek. Simone Kerkhof kraaide victorie in de categorie Kleine Groepen; René van Lamoen en Roy Burgs haalden bakzeil. Tot slot schreef Loes van Zuylen de categorie Individuelen op haar naam, vóór het duo Hans van Drunen/Mark Gielen en Frank van de Vijver.

Verder was De Bambergersprijs voor De Dondersteentje. De wisseltrofee van het Groot Oeteldonks Vaandel kwam in het tijdelijke bezit van CV Ons Geheim.

Hoog niveau
"Tot onze tevredenheid hebben we kunnen stellen dat het niveau over het algemeen erg hoog was. Je ziet dat elk jaar de lat wat hoger wordt gelegd. De deelnemers dagen elkaar voortdurend uit, wat in feite op meerdere vlakken van toepassing is. Denk daarbij aan verbeteringen in het ontwerp, de ambachtelijke vaardigheden, het kleurgebruik, de techniek enzovoorts", verduidelijkte Amoureus. "Overigens heeft de beoordeling plaatsgevonden op grond van een drietal hoofdcriteria: carnavaleske waarde, presentatie en originaliteit."

Bekijk foto's van de optocht in Oeteldonk terug in het fotoalbum. 

Volledig scherm
CV De Tierelantijnen. © Chris Korsten
Volledig scherm
Wim Habraken en Bert Vogels zijn respectievelijk 11 en 12 jaar jurylid. © Chris Korsten