Volledig scherm
Jeroen Bosch College © Google Streetview

D66 en Bosch Belang vooral benieuwd naar inrichting onderwijs

DEN BOSCH - De onderwijsplannen van Ons Midddelbaar Onderwijs met de Bossche Vakschool, Het Jeroen Bosch College en het Rodenborch-College lijken op de steun van D66 en Bosch Belang te kunnen rekenen. Beide fracties in de gemeenteraad, die zich al jaren nadrukkelijk sterk maken voor het (vmbo-)onderwijs in Den Bosch, zijn ‘nieuwsgierig’ maar ook ‘blij dat er vooruitgang is’.

Het Brabants Dagblad meldde donderdag dat de plannen (grootscheeps) gewijzigd zijn: samenwerking tussen JBC en Rodeborch-College door twee nieuwe scholen te bouwen in de Groote Wielen in Rosmalen, de Bossche Vakschool op de vrijkomende plaats van het JBC en het Van Maerlant verder ontwikkelen op de Onderwijsboulevard.

Frans van Valkenburg (Bosch Belang) en Mike van der Geld (D66) zijn het met OMO en onderwijswethouder Eric Logister (D66) eens dat de onderwijsvisie leidend is.

Van der Geld is vooral benieuwd hoe OMO de doorstroming van vakschool naar havo ziet als beide richtingen niet meer fysiek bij elkaar zitten. Van Valkenburg: „Ik ben benieuwd hoe OMO het onderwijs uitdagend gaat maken en houden.”