Volledig scherm
Het regenboogzebrapad in Oss.

D66: Ook in Den Bosch minimaal één regenboogzebrapad

DEN BOSCH – D66 en SP slaan de handen ineen en roepen het Bossche college op om samen met en in de buurt van scholen één of meerdere regenboogzebrapad(en) aan te leggen. Dit in het kader van de nationale Coming Out Day, die dinsdag 11 oktober plaatsvindt.

D66 en SP dienen dinsdagavond een motie in tijdens de raadsvergadering in Den Bosch. De partijen vragen aandacht voor acceptatie van en tolerantie jegens de LHBT-gemeenschap. ,,Vooral jongeren vinden het moeilijk om uit de kast te komen. Daarom pleiten we, op Coming Out Day, om samen met scholen één of meerdere regenboogzebrapad(en) aan te leggen in de gemeente Den Bosch”, aldus Bilal Kaya (D66).

Den Bosch houdt samen met Oss de Roze Zaterdag 2017. De gemeente Oss heeft al een regenboogzebrapad aangelegd. Kaya vindt dat er meer zichtbaarheid aan de Roze Zaterdag gegeven kan worden, onder meer door ook zo’n pad in Den Bosch aan te leggen. ,,Een regenboogzebrapad geeft het signaal af dat LHBT’ers (Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders) welkom zijn, juist ook in Den Bosch”.