Volledig scherm
Een scène uit Fietsendief © Theo van de Zande

Dagelijks nieuws dringt door op de podia van Boulevard Den Bosch

DEN BOSCH - Er is veel aan de hand in de wereld. Dat is als lang zo, maar voor de verandering is er nu veel aan de hand in onze eigen wereld. Aanslagen die steeds dichterbij lijken te komen, de komst van vluchtelingen, de hoogoplopende protesten tegen opvangcentra, buurtbewoners die vervreemden van hun eigen wijk.

Dagelijks nieuws waar we mee worstelen en dat we terug zien op de podia van Theaterfestival Boulevard. Zoals zaterdagavond in de Brabanthallen bij de Nederlandse premiere van de voorstelling Fietsendief van het Vlaamse MartHa!tentatief/Theater Zuidpool/Toneelhuis.

De theatermakers flitsen tussen verschillende fragmenten uit het dagelijks leven van een immigratie-ambtenaar, een oud-wielrenner, en een vluchtelinge zonder papieren. Levens die ver uit elkaar liggen, levens met allemaal hun eigen sores, levens die elkaar hoe dan ook raken omdat ze geleefd worden in dezelfde stad. ,,Of wonen we nog wel in dezelfde stad?”, zo vraagt de oud-wielrenner die fietscursussen aan asielzoekers moet gaan geven aan zijn zeer gedreven manager.

De theatermakers zetten trefzeker de gestaag groeiende tweedeling neer. Soms iets te expliciet maar vaker met een mooie dosis humor waardoor het leed aan alle kante alleen maar schrijnender wordt.

Lees het laatste nieuws over Theaterfestival Boulevard op bd.nl/festivalboulevard