Volledig scherm
Lekker eten in de Willem II-passage tijdens Mundial. © Jan van Eijndhoven/BeeldWerkt

Dansen tot diep in de nacht op festival Mundial

TILBURG - Verschillende podia met optredens, lekker eten en een gemoedelijke sfeer. Dat zijn ingredienten voor Festival Mundial dat dit weekend in de Spoorzone in Tilburg gehouden wordt. ,,Het leuke is dat je veel bekenden tegenkomt.”

Zittend op de grond met haar vriendinnen, Kirsten (21) en Marit (18) Haens en 21-jarige broer Hendrik, geniet Anneke de Kok (19) van het verrassingsoptreden van Festival Mundial in de Tilburgse Spoorzone, Selah Sue. Haar ogen beginnen te glinsteren en een glimlach verschijnt op haar gezicht. ,,Dit is één van de hoogtepunten dit jaar.”

De eerste keer
Zaterdagmiddag begon het festival voor het vriendengroepje. Voor allen was het de eerste keer, behalve voor Anneke die voor de derde keer op het festival bezoekt. ,,De sfeer is prettig, je kunt lekker eten en je komt veel bekenden tegen.” Kirsten en Marit waren daardoor overtuigd en besloten mee te gaan. ,,Ik hoorde er zulke leuke dingen over en het is toch zo lekker dichtbij. Heel gezellig dus.” Voor Hendrik is het een ander verhaal. Moeder Els kocht in februari al weekendkaarten en doordat hij de afgelopen jaren op vakantie was, kon hij dit jaar pas voor de eerste keer gaan.

Kijk terug op Festival Mundial via bd.nl/mundial