Volledig scherm
Maureen (rechts) en Sanne passeren als laatsten de finish. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

De bezemkar van Tilburg Ten Miles op de hielen maar toch genoten

TILBURG - Het scheelde maar een paar minuten of Maureen Rutjes en Sanne Staphorst waren na bijna 2,5 uur lopen gediskwalificeerd. De twee vriendinnen uit Dordrecht kwamen zondag als laatsten over de finish van de Tilburg Ten Miles, maar kregen toch een staande ovatie.

De bezemkar reed al kilometers in z’n eerste versnelling achter de twee vrouwen aan. Niet bepaald motiverend zou je denken, maar het deed Maureen (26) en Sanne (24) weinig. Gesloopt persten ze na het passeren van de finish als laatste krachtsinspanning er nog een juichkreet uit. „We wisten al na de eerste kilometer dat we als laatsten zouden eindigen”, pufte Rutjes. „Al die mensen die toch nog langs de kant blijven staan om je aan te moedigen, houden je echt op de been.”

Voor de lol
Met een eindtijd van 2 uur en 22 minuten hadden ze maar weinig speling. De finish sloot namelijk om 16.20 uur, nog geen drie minuten nadat ze de 16 kilometer uitgelopen haddn. Dan zou de uitputtingsslag helemaal voor niks zijn geweest en konden ze zonder medaille terug in de auto naar Dordrecht. „We doen het gewoon voor de lol hoor, of we nu eerste of laatste worden maakt ons niets uit”, verklaarde Sanne.

Benieuwd naar de uitslagen van andere deelnemers? Kijk op bd.nl/ttm.