Volledig scherm
De proefritmodellen in de parkeergarage Sint-Jan © Bart Gotink/BD

De eerste proefrit vanuit Pop-Up store Den Bosch

Wo 17 aug. Gewoon door de voordeur naar buiten rijden is er niet bij. Het kostte al moeite genoeg de auto’s in het V&D-pand te rijden. Maar juist voor auto’s geldt dat je voor het kopen wel iets meer wilt dan enkel kijken, kijken; een proefrit.

Door Bart Gotink

Niemand heeft er nog één gemaakt, vertelt Mattijs Brugge, projectmanager van Van den Udenhout. Ze zijn tenslotte pas twee dagen open met hun autoshowroom. „Je kan de eerste zijn.” Zes modellen kunnen we uit kiezen, van Volkswagen Up tot een Audi A3. Het wordt een Audi A1 Sportback, met kekke velgen. We hebben een uur, al krijg je echt niet op je kop bij een paar minuutjes vertraging, klinkt het geruststellend. Het is 11:38 uur.

Gazelle
De bolides staan in de parkeergarage Sint-Jan. Dat is 12 minuten lopen vanaf de Pop-Up store aan de Markt. Dan is een uur zo om, dus krijgen we een fiets mee. Geen gewone fiets, maar een elektrische van Gazelle uit het - jawel - ‘experience center’, gelegen op de tweede verdieping van het V&D pand. Dat is een soort fietspad in de winkel, inclusief zebrapaden, waar mensen op Gazellefietsen proefrondjes kunnen rijden. En op zo’n elektrische fiets (1900 euro) schiet je met twee keer trappen 26 kilometer per uur door de winkel. Of door Verwersstraat, op weg naar de parkeergarage. Vier minuten duurt het ritje nu nog, van deur tot de wokkel. „En je gaat er niet van zweten”, aldus Brugge. 

Nieuw
Onderin die garage staan de proefritmodellen, keurig geparkeerd als halve maan. Die auto's zijn bijna net zo nieuw als de garage zelf. 13,5 kilometer staat er op de teller van de Audi A1. Prijs (‘alleen vandaag!’): 19.990 euro. Binnenin de auto de geur van nieuw. De 500 euro eigen risico voor het proefritje nemen we graag voor lief.

Omhoog
Hop, de wokkel omhoog, een stukje door de binnenstad, een stukje snelweg, en soepel weer terug richting de parkeergarage.  Met uiteindelijk 28,5 kilometer op de teller laten we de auto weer achter. Terug op de fiets. Om 12:25 uur leveren we de auto weer in bij de V&D. Ruim binnen het uur. "En, wat vond je ervan?"

Volledig scherm
De proefritmodellen in de parkeergarage Sint-Jan © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
In V&D staan de auto’s Van Udenhout tentoongesteld. © Roy Lazet