Volledig scherm
© ANP

De kotsharingen van Den Bosch: ingewanden, smurrie, zuur en rans

Ma 25 jul. "Je zou de inkopers moeten verplichten elke dag twee van dergelijke kotsharingen naar binnen te werken. Wedden dat de kwaliteit verbetert?" Nee, na het lezen van de AD haringtest glijden die Bossche Hollandse Nieuwe niet meer zo makkelijk naar binnen. Tijd om wel lekkere haringen te zoeken.

Door Bart Gotink 

"Ingewanden, smurrie, graten. Welkom bij deze voorstellingeng van Bettina's gruwelkabinet", Zo gruwelen de kenners van het AD over haring bij Vishandel Bettina Krol aan het Hinthamereinde. En ook bij de Emté aan de Hofvijver laat het oordeel weinig te wensen over. "De buitenzijde karamel en bruin verkleurd, vanbinnen geel en cyclaam. Klevers die slijmdraden trekken. Verschrikkelijk."

Uitje
Nee, het valt niet mee, haring eten in Den Bosch. De twee beoordeelde zaken scoren kregen als eindcijfer respectievelijk een 1 en een 0,5. Daarmee staan ze 131e en 132e op de lijst van 144 visboeren. Een uitje of een broodje kan die 'vieze oliesmaak' vermoedelijk niet meer maskeren.

Haringverschrikkingen
Dan maar op zoek naar die lekkere Hollandse Nieuwe. Waar in Den Bosch haal jij je vette haring? En waar is deze het allerlekkerst? Of eet je gewoon de 'haringverschrikkingen' (aldus het AD) van Bettina? Geniet jij van de slijmdraden aan de Hofvijver?

Reageer op Facebook of stuur jouw pleidooi voor de lekkerste haring van Den Bosch naar stadsgezichtdb@bd.nl