Volledig scherm
Roel en Joke Jonker in hun appartement in de Leyhoeve. © John Schouten/Beeld Werkt

De Leyhoeve in Tilburg mikt ook op lagere inkomens

TILBURG - De Leyhoeve, het woonlandschap voor ouderen aan de rijksweg bij Tilburg, mikt erop de zorgsuites ook voor de laagste inkomens bereikbaar te maken. ,,We zijn daarover in gesprek met de zorgkantoren", zegt directeur Laurens van Rij.

De Leyhoeve wordt maandag officieel geopend door staatssecretaris Van Rijn. Die presenteert dan een bundel over de verpleeghuiszorg in 2025. De Leyhoeve presenteert zich als dé nieuwe standaard voor ouderenhuisvesting en -zorg. In het hoge noorden gaat op 1 oktober de bouw van start van de eerste 'kopie': de Leyhoeve Groningen.

Hoge prijs
Van de 82 zorgsuites van de psychogeriatrische afdeling van de Leyhoeve zijn er nog maar een kleine 30 gevuld. Dat komt mede door de hoge prijs: een kamer kost - inclusief eten en drinken - minstens 1500 euro per maand.

Vijf zorgsuites zijn inmiddels vrijgemaakt voor een zorghotel waar zorgbehoevende mensen tijdelijk kunnen verblijven. Daarnaast blijven twee appartementen gereserveerd voor crisissituaties bij bewoners van de 200 reguliere appartementen.

Zaterdag 27 augustus in het Brabants Dagblad uitgebreid aandacht voor de ambities van de Leyhoeve, het eerste oordeel van bewoners en de sfeer in de zorgsuites.