Volledig scherm
De olifant. © Jose Heesters

De Oude Warande: elk jaar een buiten-expositie

TILBURG - Fundament, organisator van de grote exposities in de Oude Warande in Tilburg, maakt voortaan elk jaar een buitententoonstelling in dat sterrenbos. Voorheen was dat gemiddeld elke drie jaar.

De eerstvolgende manifestatie is al dit najaar. Van 17 september tot en met 30 oktober is de expositie 'Luster-Clay in Sculpture Today'. Die keuze sluit volgens de organisatie aan bij de hernieuwde interesse voor klei en keramiek in de beeldende kunst. Fundament heeft internationale kunstenaars gevraagd om nieuw werk te maken voor in de Oude Warande.

1993
Fundament begon in 1993 in Breda en verhuisde in 2000 naar Tilburg. In de periode tot en met 2015 tekende de organisatie voor Lustwarande, vijf grote exposities in het sterrenbos. Het streven is om de Oude Warande met de jaarlijkse openluchttentoonstellingen te laten uitgroeien tot een internationaal podium voor hedendaagse beeldhouwkunst.

De grote expositie Lustwarande is nog steeds om de vier jaar, tentoonstellingen in de tussenliggende zijn kleiner. In de editie van 2016 zal tegelijkertijd in De Pont werk te zien zijn van Guido Geelen en van Marien Schouten Deelnemende kunstenaars 'Luster-Clay in Sculpture Today': Caroline Coolen (BE) - Daniel Dewar & Grégory Gicquel (GB/FR) - Alexandra Engelfriet (NL) - Guido Geelen (NL) - Cameron Jamie (US) - Markus Karstieβ (DE) - Marien Schouten (NL) - Johan Tahon (BE) - Gert & Uwe Tobias (RO) - Anne Wenzel (DE) - Jesse Wine (GB).

Volledig scherm
Gabriel Lester - Keeping it Peel (2015) foto Gert Jan van Rooij