Volledig scherm
De Marinierskapel der Koninklijke Marine onder leiding van Peter Kleine Schaars © Chris Korsten

De Parade kleurt voor even met Stevie Wonder en Al Jarreau

DEN BOSCH - De Marinierskapel der Koninklijke Marine heeft woensdagmiddag op de Parade een lunchconcert gegeven. Naarmate de tijd verstreek, hoe drukker het werd op het plein dat als een magneet nieuwsgierige omstanders trok.

De circa 50 man sterke Marinierskapel onder leiding van majoor Peter Kleine Schaars speelde een breed repertoire, variërend van licht klassiek en jazz tot soul en pop. Bij meerdere stukken trad de goedlachse bariton Humphrey Campbell op als 'special guest'. Hij liet zich onder andere gelden tijdens de uitvoering van de door Jerry van Rooyen gearrangeerde versie van het legendarische 'For once in my life' van Stevie Wonder. Zijn performance mocht op een hoge waardering van het publiek rekenen.

Tijdloos
Even later deed hij het dunnetjes over bij de vertolking van het nummer 'Roof Garden' van Al Jarreau. ,,Ik ben dol op dit soort tijdloze nummers", reageerde Campbell tussen de bedrijven door. De inmiddels 58-jarige zanger met Surinaamse roots geniet onder meer bekendheid vanwege het feit dat hij in 1992 ons land vertegenwoordigd heeft tijdens het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö. Met het liedje 'Wijs me de weg' legde hij indertijd beslag op de negende plaats.

,,Ik ben speciaal hier aanwezig om mijn oud-docent en euphoniumspeler Robbert Vos aan het werk te zien. Ik bespeel bij de fanfare Willen Is Kunnen(WIK) hetzelfde instrument. Maar zo goed als hij word ik in geen 100 jaar", brieste Willem van Nistelrooij uit Geffen.
De Marinierskapel sloot af met de militaristische Zilvervloot Mars, waarmee de vroegere expansiedrift van Piet Hein en consorten weer tot leven gebracht werd.
 

Volledig scherm
Humphrey Campbell © Chris Korsten
Volledig scherm
Percussionist-sergeant Sander Simons, met naast hem adjudant Niels Jenster. © Chris Korsten
Volledig scherm
De Marinierskapel der Koninklijke Marine herbergt nogal wat blazers. © Chris Korsten